Ubevidst Arrogance er Din Største Fjende som Huskøber

Sådan Forandrede Efterskolen Jonatan fra Genert til Udadvendt
1. april 2020
Tag på weekendtur til Randers
8. juni 2020

Der er mange udfordringer, som man kommer til at stå overfor, når man kaster sig ud i det, at skulle købe et hus. Der er selvfølgeligt det store finansielle spørgsmål: hvordan får man økonomien til at hænge sammen, så man kan have råd til at købe dette nye hjem? Der er også en masse juridisk der skal være styr på: man skal forstå den kontrakt man overvejer at underskrive, og de konsekvenser den vil have både nu og i fremtiden. De udfordringer er endda de sidste, i den lange række af ting man skal igennem for overhovedet at finde ens nye hjem. Før det skal man have sat sit gamle til salg, og fundet nogle lovende muligheder ude på boligmarkedet. Der er altså nok opgaver at kaste sig over, og det gør at vi næsten kan være sikre på at lave fejl undervejs. Ingen kan holde så mange bolde i luften på egen hånd, uden at tabe et par stykker. Eftersom et hus er en enorm investering, så kan sådan et par tabte bolde let ske at koste én rigtigt meget.

Men det hjælper jo heller ikke noget bare at give op på forhånd. Nok er der mange udfordringer at gå i gang med, men det skal jo gøres. Det er altså helt normalt at undertrykke disse følelser af usikkerhed og overvæld, og bare klø på. Det er ganske forståeligt, og det er nok også nødvendigt til en vis grad. Man skal dog være opmærksom på, at dette åbner op for den største fjende du har, som huskøber: din egen ubevidste arrogance.

Det modsatte af at være skræmt og handlingslammet er nemlig, at være arrogant og dumdristig. Hvis du tilgår denne store opgave uden respekt for, hvad det er du har gang i, så risikerer du at lave store fejl grundet et oppustet ego. Begge ekstremer giver altså problemer: er du for tilbageholdende, så får du aldrig et nyt hjem. Er du for fremme i skoene, så risikerer du at lave store og dyre fejl.

Køberrådgivning er den gyldne middelvej når det kommer til at købe et hus. Hvis man anerkender at det er en stor udfordring man står overfor, og at det ikke ville være smart at gøre det hele selv, så behøver man ikke hoppe fra det ene ekstrem til det andet. Man beder ganske enkelt en professionel om hjælp til sit huskøb. Med et botjet får man en professionel til at gennemgå alle de byggetekniske forhold i det hjem man overvejer at købe, og får altså et godt og forståeligt billede af husets tilstand. Køberrådgivning er selvfølgeligt ikke gratis, men det kan hurtigt gå hen at være billigere, end at købe et hus med en masse skavanker som man ikke selv havde de faglige kompetencer til at opdage.