Turen går mod syden med den rigtige bagage

Shop black friday
Sådan får du mest ud af Black Friday
26. januar 2018
Lamper
Sådan får du bedst lys i hjemmet
27. marts 2018
Bagage

Ferien er lige om hjørnet, og du har gravet din gamle kuffert frem fra kælderen, men du har glemt alt om, at den gik i stykker sidste gang, du var ude og rejse. Du beslutter dig derfor for at købe en ny men bliver helt forvirret over det store udvalg. Bare rolig, du får her en guide til, hvilke egenskaber ved kufferten du skal vælge ud fra.

 

Blød eller hård

 

Måske tænker du nu, at forskellen på en hård og en blød bagage ikke betyder det helt store for dig og din rejse, men her tager du helt fejl. Det er nemlig vigtigt, at du kender egenskaberne ved de to typer, inden du vælger.

Den bløde udgave er som regel fremstillet i enten polyester eller nylon stof, som begge er menneskeskabte materialer. Selvom vægten på de to udgaver stort set er den samme, ser man tit, at den der er lavet af stof, sælges som den lette, hvilket også i nogle tilfælde kan være rigtigt. En blød bagage giver dig mere fleksibilitet, når du rejser og større dimensioner, hvilket betyder, at bagagen kan udvide sig ekstra og give dig mere opbevaringsplads til dine ting. Derudover er der en ekstra, og for nogle mennesker, vigtig egenskab ved en blød bagage, nemlig en yderlomme, som du også kan bruge, når du pakker.

Den hårde udgave er den, du nok bedst kender som ”plastikkufferten”, men udviklingen har betydet, at det langt fra er et rigtigt udsagn mere. Denne udgave laves ikke i plastik længere men i et mere holdbart materiale, som hedder polycarbonat. Dette materiale er blødere, mere fleksibelt og holder til meget mere end tidligere. Derudover er du sikret, at der ikke kommer vand ind i bagagen, hvis du rejser med den hårde udgave, da overfladen ikke absorberer vand. Så vil du have mere beskyttelse til dine ting på din rejse, så er det den hårde udgave, du skal vælge.

 

2 eller 4 hjul

 

Det næste valg du skal tage er, hvorvidt du skal have en med 2 eller 4 hjul, men hvad er egentlig forskellen på disse?

Hvis du i forvejen ved, at du skal have din bagage med ud på en ujævn overflade, så vil det være mest optimalt med 2 hjul. Du skal dog være opmærksom på, at en 2 hjulet for det meste er beregnet til bagage, der ikke vejer nær så meget, og heller ikke er helt så høj. Derfor vil din taske til kabinen være optimal at have på 2 hjul.

Med 4 hjul får du en udgave, der er mere fleksibel at køre med, da hjulene kan dreje i lige den retning, du gerne vil. Derudover vil den føles lettere at have med på rejsen og er beregnet til de større udgaver. En bagage med 4 hjul er designet til at køre på en jævn og flad overflade.

 

Størrelsen

 

Størrelsen på kufferten afhænger af 2 ting: Hvor lang tid du skal være afsted og hvilken form for ferie, du skal på.

Er det en weekendtur eller en storbyferie, du har planlagt, er det ikke altid nødvendigt at have ret meget bagage med, derfor kan en trolley eller en rygsæk være et godt alternativ. Der findes et stort udvalg af rygsække på markedet, så du har mulighed for at finde noget, der passer til dit behov. Husk at tjekke kravet til størrelsen på rygsække eller din trolley, hvis du vælger kun at rejse med håndbagage.

Skal du være væk i 2 uger eller mere, vil det være optimalt at vælge en stor kuffert. I den store kuffert, vil der også være plads til at have børnenes ting i samtidig med dine egne. Når du pakker ned i den store udgave, skal du dog være opmærksom på vægten og sørge for, at du ikke har overvægt.

Husk desuden at tjekke rejseselskabets krav til din bagage inden du rejser, så du ikke kommer til at betale ekstra for at have din bagage med.