Støvler, sneakers, og alle de andre

Statistik
Sådan topper din virksomhed på internettet
10. maj 2018
Indbrud
Indbrud i sommerferien
13. juli 2018
Sneakers

Der er mange forskellige typer fodtøj til både mænd og endnu flere til kvinder, så det kan nogle gange være svært at danne sig et overblik. Støvler og gummistøvler, sneakers og sandaler, hverdagssko, festsko, sportssko og businesssko, og højhælede sko som pumps og stiletter. Med så mange forskellige slags kan det være svært at vide, hvad de hver især skal bruges til.

Lad os starte med sandaler, som vi alle sammen er glade for at finde frem (især helt et par helt nye sandaler fra GANNI), når vi skal en tur til stranden. De kan bruges i andre tilfælde, men mange vil mene det er kikset at rende rundt i sandaler til hverdag.

Støvler er i mange tilfælde hverdagssko nu, med undtagelse selvfølgelig af gummistøvler, som de fleste voksne ikke vil tage på selv når det er praktisk, fordi de anses som kiksede eller kun til børn. Det kan da også være folk bare ikke ser nogen grund til at bevæge sig langt nok væk fra hjemmet til at de er nødvendige. Almindelige støvler er til gengæld blevet moderne blandt de middelaldrende danskere, der gerne vil udtrykke selvsikkerhed og styrke som en del af deres feminisme.

Sneakers derimod er en anden sag. De blev primært brugt til sport i starten af deres levetid, men nu er de moderigtige hverdagssko, som kan bruges uanset om du er ude at løbe eller bare går en tur, tager på arbejde eller i biografen. Alt efter begivenheden kan de endda bruges som festsko eller lignende. Nogle vil endda mene at de kan bruges som businesssko, men der er støvler eller højhælede sko nu engang et mere sikkert valg.

Apropos højhælede sko er de bestemt ikke gode som hverdagssko selvom mange føler sig tvunget af deres mangel på selvsikkerhed på grund af deres højde eller rettere mangel på samme og derfor vælger at have højhælede sko på så ofte som muligt, hvilket ofte resulterer i skader, der varer resten af livet. Der var engang forskel på pumps og stiletter, men forskellene er blevet mindre og mindre indtil de to slags sko nu er mere eller mindre synonyme. Begge dele kan bruges til hverdag eller begivenheder såsom fødselsdag og jubilæum. De kan også bruges som festsko til en tur i byen med veninderne, men som mange må erkende får man i så fald ikke altid begge hæle med hjem – og hvis man gør, går det nok ud over fødderne eller benene i stedet. Til slut kan de som sagt bruges på arbejdet uanset hvad man laver, da de kan bruges i ethvert miljø fra business til landbrug.

Det var vist de mest brugte typer sko, men der findes sikkert et dusin eller to flere, som har nogle helt særlige egenskaber, som gør dem perfekte til et eller andet, de fleste ikke har brug for. Du kan dog stadig rende i rundt i sikkerhedssko, hvis det er det, du har lyst til.