Skab den perfekte messestand

Forældre
Tjeklisten til nybagte forældre – alt det du ikke må glemme
16. april 2018
Ny køkken
En guide til indretning af dit nye køkken
19. april 2018
Messe

Karrieremesser, hobbymesser, erhvervsmesser osv. er den ultimative platform for at skabe netværk og tiltrække nye mennesker. Her er du sikker på at møde mennesker indenfor din verden, få nye ideer og udbrede dine interesser. For at dette skal lykkes bedst muligt, er det ikke blot at møde op med en messestand, men med den perfekte messestand. Om du er vant til at skabe en messestand eller om det er din første gang, så er der her er nogle gode råd til, hvordan du skaber denne perfekte stand og får en succesfuld oplevelse.

Slik, brochure og andet merchandise udgør en del af den perfekte messestand, da det giver messegængerne mulighed for at tag noget med hjem og derved huske lige præcis din stand. Bolsjer til den ene hånd og en brochure i den anden, så kommer folk forbi netop din stand.
Selve standens udseende er det vigtigste for den perfekte messestand, da dette skaber førstehåndsindtrykket. Design og farver på standen skal signalere det din stand står for, og samtidig giver folk lyst til at kigge forbi. Derfor skal slogans eller logoer placeres i øjenhøjde for forbigående, så man ikke er i tvivl om hvis og hvilken stand det er. Farverne skal få din stand til at skille sig ud, og dermed fange opmærksomheden i rummet. Yderligere skal farverne referere til din stand og være gennemgående i alle tingene i standen: merchandise og grafiske udtryk.
Et tredje råd er, de smilende og tilstedeværende personer. Når du står i en messestand, er det essentielt at ligge mobiltelefonen væk og være 100 % til stede i nuet. De forbipasserende skal have lyst til at stoppe op og snakke med dig, derfor skal du virke imødekommende og ikke stå med hovedet i telefonen. Med smilet på og en oprigtig interesse for de besøgende på messen, vil du helt klart komme langt med din messestand.

Hertil skal du sørge for at have border og stole, som skal give et rum for samtale med messegængerne. Et højbord at stå ved og nogle få barstole er en del af den perfekte messestand, fordi det ikke fylder for meget og samtidig fungerer som samtalerum. Her kan interesserede finde dine brochure og bolsjer, imens de kan få en god snak eller stille de nysgerrige spørgsmål.
Så den perfekte messestand skabes både gennem merchandise, grafiske udseende og smilende personer. Det er derfor vigtigt, at inden du skal opstille en messestand, at skabe et overblik over hvad du ønsker at få ud af det. Dette vil nemlig give dig de bedste forudsætninger for, at du skaber den perfekte messestand og den bliver succesfuld. Med disse råd i baghånden kan du skabe din første messestand eller redefinere den, så er du klar til den næste messe.