Sådan vælger du det perfekte spejl

Køkken
Krydderurter du bør have i dit køkken
31. marts 2018
Forældre
Tjeklisten til nybagte forældre – alt det du ikke må glemme
16. april 2018
Spejl

Før i tiden anså man spejlet for blot at være et praktisk element i boligen, men det har nu fået en plads på lige fod med resten af boligindretningen. Et spejl viser ikke kun en refleksion af den som står foran. Det afspejler også din personlige stil og det er derfor vigtigt, at vælge det helt rigtige spejl. Men hvordan vælger man så det perfekte spejl?   

 

Der er flere elementer, som skal tages højde for når det perfekte spejl skal vælges.

Først og fremmest, skal man tage udgangspunkt i hvilket rum spejlet skal være i, da det er altafgørende for at kunne tage stilling til de næste aspekter.

Der findes mange kategorier, når du søger efter spejle, men lad dig ikke begrænse af hvilken rum-kategori spejlet skal placeres i. Der findes ingen regler, når det kommer til spejle og du kan derfor fokusere på at finde et spejl, som tiltaler din person. Det handler altså om at finde et spejl, der tilføjet dét ekstra til rummet og udtrykker din personlige stil.

 

Sådan vælger du størrelsen på dit spejl

Vi kan ikke snakke om spejlets størrelse uden at komme ind på funktionen. Leder du efter et spejl, der skal kunne afspejle hele kroppen, et gulvspejl, eller måske et spejl til entréen?
Mulighederne er mange når det kommet til at vælge størrelse og du bør tage alle muligheder for at opnå den funktion du søger i betragtning. Fx har du muligheden for at kombinere flere spejle og på denne måde få funktionen af en helkropsspejl, selvom du forelsker dig i et mindre spejl.

 

Er du på udkig efter en bordspejl , der vil fuldende pladsen med make-up eller wellness produkter? Det rigtige bordspejl vil tilføje et eksklusivt udtryk til rummet og samtidig fungere som et praktisk element. I forlængelse heraf er der et andet aspekt, du skal tage højde for når det kommer til bordspejle. Hvilke omgivelser skal spejlet være i? Er det vigtigt for dig, at spejlet har en fod, hvor du kan placere dine produkter eller måske et duftlys?

Her kan du finde inspiration til bordspejle med forskellige udtryk og funktioner.

 

Sådan vælger du formen på dit spejl

En anden vigtig faktor er formen på spejlet. Formen på spejlet udtrykker din personlighed.
Har du en forkærlighed for det klassiske og stilrene design eller er du mere til en form, der skiller sig ud fra resten af rummet og bliver bemærket med det samme?

 

Sådan vælger du materialer og farve til dit spejl

Her er det en god ide, at bide mærke i hvilke elementer der ellers i rummet og beslutte om spejlet skal stå som kontrast eller forlængelse hertil. Det er en personlig smagssag og begge dele skaber muligheden for et karakteristisk rum. Her er det også en fordel at indtænke de resten af hjemmets rum for at sikre, den røde tråd gennem boligen for at skabe et harmonisk sammenhæng.

 

De populære runde spejle med læderrem fra Gubi har med sit moder og stilfulde udtryk indtaget en plads blandt favoritterne. De karakteristiske spejle kommer i flere størrelser og du kan desuden vælge mellem brun eller sort læder. Vælg den farve, der komplimenterer din boligindretning bedst.

Messing tilføjer et klassisk udtryk til din bolig og et spejl i messing giver dig muligheden for at tilføje et element i boligen der skiller sig ud.

 

Tip: Et spejl får rummet til at se større ud og med du kan med fordel bruge flere spejle.
Se fx hvordan Muuto skaber flere dimensioner med et spejl på hver deres væg her.

Gå på opdagelse blandt de mange smukke spejle og gør dit nye spejl til en del af din boligindretning.