Sådan giver du dit badeværelse den rette SPA-stemning

Mindre stresset
Bliv sund og mindre stresset med disse tips
15. juni 2017
Hjælp! Mit hvide tøj er ikke længere hvidt
15. juni 2017

Helt tilbage i Romertiden brugte man varme kilder til en kur mod trætte muskler. De romerske soldater brugte især disse varme kilder til restitution og til heling. Disse bade blev kendt som Sanus Per Aquam (i dag kendt som SPA), og det kan bedst oversættes til sundhed ved vand. Spaophold er den dag i dag stadig utroligt populære til den ultimative velvære og selvforkælelse. Tager du på spaophold har du mulighed for at mærke den helende effekt vandet har på krop og sjæl og hvordan vandet gør det muligt at tømme hovedet for tanker.

Du behøver dog ikke at tage på spaophold for at få den rette spastemning, for med nogleændringer, kan du give dit badeværelse den helt rigtige afslappende stemning med fokus på velvære og vand.

1. De rette farver giver den rette stemning

Mange tænker måske, at badeværelset skal være hvidt. før det virker lækkert og afslappende, men faktisk kan naturfarver skabe den helt rigtige atmosfære i badet. De dybe og mørke naturfarver leder tankerne hen på vandgrotter, og det giver sindet og kroppen ro.

2. Lyst og hvidt

Som nævnt i ovenstående punkt bør selve badet være i naturfarver, men gulv og vægge bør være hvide, for at gøre badeværelset lyst, og netop den lyse hvide farve skaber et lys, der virker helende på sindet. Skal du lave nyt badeværelse, bør du sørge for at have rigelig opbevaringsplads, så det kun er de allermest basale ting, der står fremme. Det giver et mere stilrent udtryk.

3. Vand giver velvære

Når du skal indrette brusekabinen, så kan du indrette med et stort rainshower-brusehoved, der er med til at give den ultimative velværefølelse på badeværelset. I Danmark bliver det også mere og mere populært at investere i et douchetoilet, som vasker dig med lunt vand og tørrer dig efter toiletbesøg. Det er langt mere hygiejnisk end at tørre sig med papir, men det kræver måske lidt tilvænning.

 

4. Skab den rette stemning

Træ kan give hele badeværelset et mere roligt udtryk, og det passer perfekt ind i badeværelse. Du kan selvfølgelig gå hele vejen og beklæde en hel væg med træ, men du kan også bare tilføre små detaljer i træ i indretningen af badeværelset. Det kan være en håndklædestang i træ eller en bademåtte i træ.