Læg En Strategi for Din Kørsel og Spar Penge i Benzin

Tømre
2 gode grunde til at uddanne sig som tømrer
16. december 2018
Smiler
De Gode Manerer Lærer Man i Hjemmet
18. februar 2019
Biler

Hvem vil ikke gerne spare nogle penge? Specielt når der er tale om mange penge, og der ikke skal særligt meget arbejde til, for at spare dem. Lige nu brænder du hundredevis af kroner af hvert år, på at køre på en ikke særligt optimal måde. Hvis du kører et par kilometer til og fra arbejde hver dag, så kan det, at køre på en benzin økonomisk måde spare dig for rigtigt mange penge, og faktisk også gøre din dag bedre.

Det første der skal til er, at du læser lidt op på, hvordan man kører så økonomisk som muligt. Det hjælper selvfølgeligt at have en moderne bil som en Renault Clio, men uanset hvad du kører rundt i, så er der penge at spare ved at køre strategisk. I manualen til din bil, vil der sikkert være nogle gode råd til, hvordan du kører længst muligt på literen. Tag derfor at læse manualen (og ja, jeg ved godt at “rigtige mænd ikke læser manualer” – men uanset dit køn, så er det altså nogle minutter der er rigtigt godt givet ud her!). Bilproducenten er den, der kender din bil bedst, og der kan være nogle helt særlige tips og tricks til at spare penge med lige præcis din bil.

Dernæst skal du lægge en plan for dine mest normale køreturer. At køre benzin økonomisk kan godt være lidt besværligt, hvis du hele tiden skal tænke på alle de ting, der står i manualen. Når vi kører rundt i trafikken er der allerede mange ting der kæmper om vores opmærksomhed, så det giver ikke mening hele tiden at skulle tænke på om man skal gasse op, gasse ned, skifte gear eller træde på koblingen, for at spare benzin. I stedet kan du planlægge det nogenlunde hjemmefra. Du har kørt ruten til dit arbejde i din bil mange gange før, så hvis du sætter dig ned med et kort, vil du sikkert kunne fremkalde minder om alle steder på ruten. Hvis du ikke kan huske fartbegrænsningerne de forskellige steder, kan du typisk slå dem op på internettet, eller bare være ekstra opmærksom næste gang du kører forbi. Nu tager du trafikforhold, hastighedsbegrænsning og din bils manual, og lægger en strategi for hver vejstrækning ud fra de faktorer. Dette er din nye kørselsstrategi, som sikrer, at du kører på den mest økonomiske måde.

Det kan godt tage et par køreturer, at få det helt på plads, men eftersom du kører til og fra arbejde hver eneste dag (undtagen weekenden, sandsynligvis), så burde det tage dig under en uge, at have det helt på plads. Derefter er det bare din nye rutine.

Udover at spare dig for penge, så bliver din tur faktisk også mere behagelig. Overordnet set er den mest benzin besparende måde at køre på – uanset om du kører i en Renault eller en Volvo – nemlig at undgå hårde opbremsninger og pludselig acceleration. Du får altså en flydende køreoplevelse.