Indbrud i sommerferien

Sneakers
Støvler, sneakers, og alle de andre
15. juni 2018
Vin
De 3 bedste franske eksportvarer
27. august 2018
Indbrud

Når sommerferien nærmer sig, kan det også være højsæson for tyvene. Da det er ubehageligt at få endevendt sit hus, så kan du forebygge indbrud med nogle få ting. Er du klar til at tage på ferie og føle at dig hjem er sikret, mens du er væk ?

Dette skal du ikke gøre

Mange kan fortryde, at de før ferien eller i løbet af ferien har lavet mange statusopdateringer på de sociale medier – eksempelvis hvor går sommerferien går hen, eller hvad laver du på feriedestinationen. For hvis de kommer hjem til et udbrud, kan netop disse opdateringer godt være årsagen. Der er heller ingen grund til at rydde ekstra grundigt op i huset eller haven, da lidt rod kan være med til at give det indtryk, at du er hjemme, og dagligdagen bare kører som normalt. En tyv tænker ofte på, om huset ser ubeboet ud, kigger efter alarmsystemer – og er det nemt kan bryde ind? Kan indbrudstyven tjekke disse ting af på listen, kan dit hus være en oplagt kandidat.

Hvad kan du gøre?

Du kan forsyne dit hus med de automatiske ure, hvor lyset eller evt. radioen er styret af funktionen, dermed ser huset netop beboet ud. Det samme gælder udenfor, hvor det også kan være anvendeligt at sætte lys ved dørene med samme tænd- og slukfunktion, det kan være svære for tyven at arbejde i fred og ugeneret med lys.  Få desuden hjælp til at vande blomsterne, så der ikke kan ses visne blomster rundt omkring i huset. Du kan lukke alle indvendige døre mellem rummene, så tyven ikke kan se mellem rummene. Du kan desuden med fordel sørge for at dine haveredskaber er låst inde, så det ikke er oplagt for tyven, at disse redskaber er til rådighed ved indbruddet.

Mange naboer får meget ud af at samarbejde mod tyvene, og derfor er nabohjælp en god ting. Her hjælper og holder i øje med hinandens boliger – det skaber samtidig god tryghed og gør husene mindre attraktive for tyvene. Andre ting du kan gøre i samarbejde med andre er at afmærke dine værdigenstande. Når dine ting er mærket, gør det det naturligvis svære for tyvene at sælge og opklaringsarbejdet bliver nemmere for politiet.

Dine låsesystemer

De rutinerede tyve kan på ganske kort tid få låsene op. De ældre låsesystemer kan være de nemmest at bryde op. Er du tvivl, kan du med fordel kontakte din lokale låsesmede, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om din lås er godt nok sikret.

Skulle indbrudstyven uheldigvis stadig være i huset, når du kommer hjem, kan det ikke anbefales, at du selv løber efter tyven. I stedet er det bedre, at du undgår tyven. Har du et par klip klapper til dame eller herre stående i dit bryggers, så er de nemme at stikke i, hvis du skal hurtig ud af huset. Det kan give en vis tryghed at komme væk fra huset i stedet for at skulle stå ansigt til ansigt med tyven, selvom tyven sandsynligvis også vil stikke af.