Ikke Alle Har Styr på at Lave Desserter

Hold Fast i Bilmærket Som Du Kender
12. september 2019
Alle Forsøger at Undgå Et Eller Andet i Diæten
17. september 2019

Det er svært at vokse op i Danmark, uden at have styr på hvordan man laver lidt mad ude i et køkken. De fleste danskere flytter hjemmefra når de er omkring de 18 år, og her ender de typisk med at bo alene i en årrække. Det betyder at man er tvunget til at finde ud af, hvordan et køkken fungerer, så man kan få noget mad at spise. Det er ikke rigtigt en mulighed bare at spise ude eller bestille take-away, når man har den alder. Der er de fleste nemlig studerende på SU, eller har et lavtlønnet job. Så den eneste reelle mulighed man har for at overlev er, at lære hvordan man laver mad.

Hvordan ved jeg så det, spørger du måske? Jo altså der er mange måder at finde ud af det på. Jeg er sikker på Dansk statistik ligger inde med nogle brugbare tal. De fleste der selv har studeret, har nok også en idé om, hvordan deres kammerater overkom problemet med at få god mad til en fair pris. Men i sidste ende, så synes jeg det bedste argument ligger i folks manglende evne til at producere desserter der er værd at spise!

Ser du, en god dessert er ikke noget man har et reelt behov for at kunne lave efter man er flyttet hjemmefra. Det er vigtigt at lære at lave mad, da man trods alt har behov for de godt og vel 3 måltider på en dag. Vi skal jo bruge mad for at overleve, og maden må også meget gerne smage sådan nogenlunde godt. Men vi har ikke brug for dessert for at overleve, og en dessert skal smage godt, for at den kan kaldes for en dessert.

Hvor mange mennesker kender du, der kan lave en god dessert? Du kan faktisk ret let svare på det spørgsmål. Folk der er gode til at lave desserter, plejer nemlig typisk at være passionerede omkring madlavning, og det betyder, at de med stor sandsynlighed helt automatisk serverer en dessert i ny og næ. Hvor mange af dine venner har nogensinde serveret hjemmelavet dessert for dig?

På min arbejdsplads er det helt normalt at tage kage med en gang imellem. Vi har en kage-ordning hver fredag, hvor vi skiftes til at tage kage med, men i løbet af ugen kan folk selvfølgeligt også medbringe kage og andet dessert, hvis der er en særlig anledning de ønsker at fejre. Vores analyseværktøj til mødelokalerne holder desværre ikke styr på, om desserterne er hjemmelavede eller ej, men jeg har selv holdt lidt statistik i hovedet de år jeg har arbejdet her. Vi snakker måske 5% af alt det kage og andet dessert, der er blevet serveret på arbejdspladsen, der har været hjemmelavet. Resten er købt hos en bager, eller er bare en færdig-kage fra den nærmeste butik.