Hvad skal du give i mandelgave?

Tag på weekendtur til Randers
8. juni 2020
Sko til Kvinden der Ønsker en Minimalistisk Livsstil
18. marts 2021

Julen er en hyggelig tid, hvor især julegaverne er det store trækplaster for børn. Men julen indeholder også mange andre gave anledninger som advent, julekalender, pakkeleg og selvfølgelig den traditionelle mandelgave.

Hvad skal du give i mandelgave til vinderen der finder mandlen i risalamanden? Det prøver vi at give dig et par tips til her, hvor du finder basale ideer omkring mandelgaver.

Prisen på en mandelgave?

Der findes mange traditioner om antal mandelgaver der skal være og hvad disse koster. Hvad mandelgaven skal koste, er logisk nok helt op til dig selv. Budgettet skal selvfølgelig kunne bære ekstra gaven, som mandelgaver er.

Prisen som der hyppigst gives for, ligger i gennemsnit omkring 100 – 300 kr. for mandelgaver.

Den traditionelle marcipangris?

En marcipangris er en traditionel gaveide, der har været brugt i mange familier i generationer og kan dateres tilbage til 1800 tallet i Danmark.

Hvorfor lige en marcipangris som gevinst? Det bunder højest sandsynlig i vores traditioner med grisen og denne har været symbol på julen i Danmark.

Hvad giver man i gave?

Udover den klassiske marcipangris, findes der mange andre gode ideer som gave til vinderen der finder mandlen. Her er der ofte inddeling af gaver i forhold til voksne og børn. Men også hvor gaven består af noget der kan bruges af alle, hvilket ofte er chokolade, slik eller andet sødt.

Gaveideer til voksne?

Hvis der ikke er børn eller der vælges flere mandelgaver til både børn og voksne, gives der ofte ting som oplevelser, julekurv, brætspil, bøger, delikatesser eller andre ting der kan bruges af både unge, ældre, kvinder som mænd.

Gaveideer til børn?

Hvis der bruges specifikt mandelgaver til børn, skal du selvfølgelig have fundet på noget. Her er der logisk nok forskel på gaveideer til de mindre i forhold til de større børn.

Klassiske ideer til børn kan være puslespil, brætspil, noget til værelset eller specifikt legetøj som det respektive barn eller børn elsker at lege med.

En eller flere mandelgaver?

Traditionelt er der kun èn mandelgave. Det er en tradition der bliver holdt i hævd i mange familier. Men for julefredens skyld frem for at høre på skuffende børn, vælger mange at have flere mandelgaver, hvor det ofte er en gave til voksne og en mandelgave til børn.

Hvordan opstod traditionen med mandelgave?

Det siges at mandelgaven stammer tilbage fra 1500 tallets Frankrig. Her lagde man en mandel i en helligtrekronerskage og vinderen blev udråbt som ”konge” med dertilhørende privilegier.

Mandelgave blev dog først hvermandseje i Danmark samtidig med julekalender også blev udbredt.