Hvad Hvis Du Kunne Donere Penge Til Dig Selv

Smiler
De Gode Manerer Lærer Man i Hjemmet
18. februar 2019
Folk Hader på Biler Fordi det er Nemt – Men Det er Dumt!
4. juni 2019

Nu er det den tid på året, hvor der begynder at være rigtigt mange indsamlinger rundt i det danske land. Der går næsten ikke en uge uden at nogen ringer på ringeklokken ved hoveddøren, og spørger om et bidrag til det ene gode velgørende formål efter det andet. Nu kan det være det lyder som om jeg brokker mig, men det gør jeg faktisk ikke: jeg synes det er fantastisk, at vi lever i en tid og et land, hvor vi kan gøre en forskel for folk uden nogensinde at forlade vores hjem.

Jeg er dog også typen, der synes at vi burde lægge mere mærke til problemer der er tættere på. Jeg forstår ikke hvordan man kan donere tusindvis af kroner til sultne mennesker på den anden side af jorden, og så gå forbi en sulten hjemløs hver evig eneste dag, uden at give ham så meget som et smil. Men værst af alt er det, når folk bruger deres tid og penge på at hjælpe andre, men helt glemmer sig selv i processen.

Har du ikke af og til stået i en dårlig situation? Måske var det ikke noget alvorligt, men et lille løft eller en hjælpende hånd kunne have gjort en verden til forskel. Prøv at forestille dig, hvis der i de tider, var folk der rendt rundt fra hjem til hjem og spurgte efter donationer til dig. Hvad ville du have brugt pengene på, for at gøre din situation bedre?

Men der er selvfølgeligt ikke nogen der render rundt med indsamlingsbøtter til dit liv. Selv hvis der var, så var det måske de færreste der ville lægge penge i kassen: de kender dig jo ikke, og de ved at der er folk der har det værre. Men der er faktisk én person derude, der ville være villig til at lægge penge i kassen: dig selv.

Alles liv har opturer og nedturer. Det er bare den måde livet fungerer på. Derfor vil jeg anbefale dig, at du i de gode tider lægger lidt penge til side hver eneste uge. Tænk på det som en donation til dig selv: måske til de hårde tider, måske til den nyeste Mercedes som du drømmer om at køre i en dag. Det er fuldstændigt op til dig selv, hvad du har tænkt dig at disse donationer skal gå til. Det eneste krav er, at du har besluttet det på forhånd. Hvis der ikke er sat et mærkat på pengene, så har de det nemlig med bare at indgå som en del af det normale budget, og så forsvinder de alt for let.

Du behøver ikke engang gøre det med kontakter, eller overhovedet lægge tanke i det. Bare log på din netbank, og sæt en automatisk ugentlig overførsel op til din opsparingskonto. Sørg desuden for, at denne opsparingskonto ikke har et kreditkort tilknyttet. Det skal kræve lidt arbejde for dig, at få fat i de penge: dermed mindsker du nemlig risikoen for, at du bliver fristet til at bruge dem på andre ting.