Golf Åbnede Danmark op for Familien og Mig

Kogebøgerne der Har Farvet Den Danske Madkultur
8. april 2021
Guide til valg af håndsprit på lager
8. maj 2021

Jeg har aldrig været særligt god til det der med ferier. Selv da jeg var ganske ung var jeg ikke specielt eventyrlysten: jeg brugte i stedet mine fridage på, at slappe af derhjemme, og bare se fjernsyn eller arbejde på en hobby. Når man kun er sig selv, så er det selvfølgeligt ganske fint: jeg var godt tilfreds, og savnede aldrig rigtigt at komme ud af huset. Når mine venner fortalte om deres ferier sydpå så lyttede jeg altid spændt, og nød at se hvor glade og solbrune de var blevet af deres rejse. Men jeg var ikke jaloux: tværtimod fandt jeg det helt udmattende at overveje, hvordan jeg selv ville have haft det med sådan en tur.

Da jeg mødte en sød pige, der i dag er min kone, så blev det dog pludseligt lidt mere problematisk. Hun var nemlig noget mere opsat på ferier udenfor hjemmet end jeg selv var. Jeg nød hendes energi og engagement, og tog da også gladelig med på de ferier hun planlagde. Selvom jeg ikke havde den indre lyst og motivation til at planlægge sådan en tur, så viste det sig, at jeg sagtens kunne nyde at være på den. Hun blev dog lettere frustreret over, at jeg ikke rigtigt bød ind med noget: hun var nødt til at finde på det hele selv. Det var ikke en alt for stor hovedpine, så forholdet fortsatte og vi blev gift og fik børn.

Med børn i hjemmet blev det dog pludseligt anderledes. Nu lå der pludseligt noget mere i planlægningen af en ferie, og jeg kunne ikke slippe udenom, at være en aktiv del af planlægningen. Det var svært for mig: der var ikke noget der ”trak” i mig, for at komme ud i verden. Hvordan skulle jeg kunne komme med forslag eller idéer, når jeg var helt blottet for inspiration? Der var noget der skabte gnidninger i familielivet.

Jeg var dog så heldig at blive inviteret til et spil golf med en gammel klassekammerat. Det var første gang jeg prøvede det, men jeg blev hurtigt bidt af spillet! Jeg begyndte at spille så ofte jeg kunne – ofte hver eneste weekend. Jeg lærte hurtigt, at der var golfbaner rundt i hele Danmark, og at mange yndede at tage på golf-rejser. Det var noget, der pludseligt åbnede Danmark op for min familie og jeg selv.

Når min familie snakkede om en ferie i den nordlige del af Jylland, så kunne jeg hurtigt slå golfbaner i nordjylland op. Det gav mig en liste over de golfbaner der fandtes i området, og det ville give mig motivationen til at byde ind med hvilket område vi kunne bo i, og hvornår vi burde tage af sted. Det er ikke alle vores ferier der er golfferier: men når et sted har en golfbane, så bliver jeg helt naturligt mere interesseret i at hjælpe med planlægningen af ferien.