Folk Hader på Biler Fordi det er Nemt – Men Det er Dumt!

Hvad Hvis Du Kunne Donere Penge Til Dig Selv
16. maj 2019
Er Nye Virkelig Biler Altid et Tegn på Midtvejskrise?
10. juni 2019

Vi lever i en tid, hvor folk har det alt for godt. Det lyder måske som noget underligt noget, sådan at brokke sig over at folk har det godt, men det er nu heller ikke direkte der mit problem ligger. Jeg har det fint med, at folk har det godt: at de har masser af mad på bordet, tag over hovedet og har plads til fritid og oplevelser. Mit problem er, at rigtigt mange af disse mennesker har det godt, at de ikke kan håndtere det.

Du kender sikkert typen: har alt hvad man kan drømme om, og har alligevel aldrig brokket sig mere end nu, og aldrig ligeså højlydt. Det er som om at frustrationen over ikke at have noget reelt at brokke sig over fører til at man sænker sin tærskel for irritation, og nu bliver frustreret og sur over selv den mindste detalje.

Det sker i både stor og i mindre grad, men det er værd at lægge mærke til, fordi det er et problem der har tendens til at vokse. Hvis en af dine venner går og brokker sig en smule over småting, så kan du godt forvente at vedkommende er godt og grundigt utilfreds med alt om et par år. Det er desværre den udvikling jeg har set i min egen omgangskreds, og folk jeg har snakket med nikker genkendende til fænomenet. Det skræmmende er dog, at der de sidste par år er sket et boom i folk der brokker sig over småting. Ja der findes nærmest ikke den dansker i dag, der ikke på et eller andet tidspunkt brokker sig over noget, som slet ikke burde anses for værende et problem. Vi har det alle sammen for godt, og hvis vi ikke stopper op og anerkender dette, så ender vi med alle sammen at blive ramt af depression og vrede indenfor få år.

Et eksempel jeg altid giver til folk, der ikke helt kan se problemet, er den måde de fleste i dag snakker om biler. Hvornår hørte du sidst noget fortælle en historie, hvor deres bil var deres helt? Hvor tit værdsætter folk reelt denne fantastiske maskine, der kan køre dem flere kilometer hver evig eneste dag, og nærmest aldrig brokker sig? Bilen er en helt i folks hverdag, men vi er blevet så forvænnede, at vi slet ikke lægger mærke til det. Ikke ind til noget går galt med bilen i hvert fald!

Folk elsker at brokke sig over deres bil. Det er lige meget om det er en ny bil eller en brugt bil. Folk kan altid finde et eller andet der kunne være bedre, eller blæse et lille irritationsmoment op til noget ”helt forfærdeligt”. Men det er dumt: ingen er nogensinde kommet til at leve et længere og gladere liv af, at brokke sig over ting, der overskygger hvor godt vi reelt har det.