Den Første Sportsvogn til at Tæmme Danmark

Man Kommer Længst ved at Tage Ansvar for Sit Eget Liv
8. februar 2020
Sådan Forandrede Efterskolen Jonatan fra Genert til Udadvendt
1. april 2020

Der har været rigtigt gode bud på sportsvogne fra de forskellige bilproducenter igennem tiden, og de har generelt gjort det rigtigt godt. Sportsvogne har det med at dominere billedet i mange Hollywood film, og de fleste drengerøve har nok drømt om at eje en. I store dele af Europa, men i særdeleshed i USA, bliver der da også solgt en hel del sportsvogne. Her i Danmark har det dog generelt været svært at sælge disse ellers lækre biler – hvordan kan det være?

Der er som altid flere grunde til, at det forholder sig sådan. Mange vil nok hurtigt pege på de høje danske skatter og afgifter der er forbundet med, at købe en bil. De har en tendens til at gøre en luksuriøs sportsvogn ekstra dyr. Man kommer altså hurtigt op i en prisklasse, hvor det slet ikke giver mening mere. Derudover har vi det danske vejr, som heller ikke ligefrem giver én lyst til at suse rundt i en vildt dyr bil der lige er blevet lakeret. De fleste sportsvogne er designet til at vise sig frem og blære sig – det er hele idéen bag dem. Derfor skal den selvfølgeligt vises fra sin bedste side – og den har bare svært ved at skinne igennem regn og slud, som vi jo har rigeligt af i Danmark. Sidst, men ikke mindst, så er det jo bare ikke særligt dansk at føre sig frem som om man ejer hele vejen. De fleste der drømmer om en sportsvogn mens de er unge, er kommet på andre tanker, når de er blevet voksne. Her har man ligesom lært, at det ikke er passende sådan at skrige ”se mig!” på vejen.

Men hvad hvis det var muligt, at lave en helt særlig sportsvogn, der kom alle disse problemer til livs? En sportsvogn der gjorde det muligt at opfylde drengedrømmen, uden at ligne en opmærksomhedssøgende Jantelovs-bryder. En sportsvogn der kunne klare alt slags vejr. En sportsvogn der var i en praktisk størrelse, og en prisklasse der var til at betale?

Det lyder måske som rent utopi, men den eksisterer faktisk allerede! Bilen hedder Renault Megane Sport Tourer, og den er måske den første sportsvogn i verden til virkeligt at tæmme Danmark og vores særlige behov. Det er nemlig en bil der ikke bare er stilet, men også er fleksibel og ganske praktisk. Reelt set er det en Stationcar, og de er helt normalte og accepterede i forhold til dansk kultur. Men ved at smelte sportsvognen og stationcaren sammen, så har Renault formået at gøre det umulige: at introducere en sportsvogn som danskerne elsker. Her er ingen af de traditionelle kompromiser at finde, og man behøver ikke at skamme sig. Det er aldrig for sent at opfylde drengedrømmen, og nu har du ekstra god grund til at gøre det!