De 3 bedste franske eksportvarer

Indbrud
Indbrud i sommerferien
13. juli 2018
Mode
2 eksempler på hvordan moden ikke har ændret sig spor
16. oktober 2018
Vin

Når du tænker på Frankrig er det måske et kys på hver kind og en attitude til sex, der minder meget om de danske hippier fra nogle årtier siden. Hvorvidt de tanker stemmer overens med virkeligheden må du selv undersøge nærmere – vi opfordrer dig gerne til at besøge landet, for det er bestemt en oplevelse, der kan ændre på ens opfattelse af andre kulturer og endda meningen med livet. Nej, det vi vil se nærmere på her er noget andet, nemlig hvilke varer Frankrig eksporterer meget af, da det også kan sige en hel del om landet.

Deres vin er yderst fremragende, så der er ikke noget at sige til, at det er en af de ting, de eksporterer mest af. Ikke nok med at volumen er høj, men deres fortjeneste på den vin, de eksporterer, er også helt i top – så høj, at det gør helt ondt at tænke på. Du kan ikke finde en butik med mere end fem flasker vin i Danmark uden mindst én af dem kommer fra Frankrig, og det ville ikke overraske, hvis langt størstedelen viste sig at være franske vine. Det er også værd at nævne champagne, da en god flaske dom perignon er værd at drikke, selv når det ikke er nytår.

Noget andet de tjener mange penge på er fodboldspillere. Mange franske foldboldspillere er eller har været nogle af de helt store idoler for mange børn og unge verden over. Det gælder ikke bare drenge, selv om fodbold generelt ses som en drengesport, men med den stigende ligestilling i Danmark og rundt om i verden begynder fodbold med kvindelige spillere at blive mere og mere populært. Dermed ikke sagt at de kvindelige fodboldspillere skal til at spille mod de mandlige – det ville ikke være ligestilling, da de ikke spiller på samme vilkår, men der er ikke nogen grund til at kvindelige fodboldspillere ikke skulle kunne spille lige så godt rent teknisk og strategisk som de mandlige. Nok snak om ligestilling; pointen er at Frankrig eksporterer fodboldspillere og tjener milliarder på det.

Den sidste franske eksportvare vi vil se på er film. På trods af at de franske film ikke er populære i de danske biografer eller sågar dansk fjernsyn, så er der stadig en stor gruppe mennesker, der er vilde med den unikke stil og de mange tankevækkende emner, der bliver bragt op. Det er i modsætning til mange film fra Hollywood forståelse af sine medmennesker, der oftest har fokus i de franske film. Et andet typisk emne er de konsekvenser en række tiltag kan have for samfundet, hvilket på en måde er politiske film, men på trods af det er de på ingen måde kedelige, da det er tydeligt, at de har et reelt budskab, som er relevant for vores nuværende samfund.