Bolig: Fra tilfældig og upersonlig stil til ægte skandinavisk

Købe bil
3 ting du skal vide når du køber bil
18. oktober 2018
Hækle
4 fordele ved at hækle i sin fritid
22. november 2018
Boligindretning

Skandinavisk stil med de rene linjer og klassisk design er kendt over hele verden, og det er med god grund, for de smukke overflader og æstetiske udtryk vil gøre enhver bolig gavn. Den nordiske indretningsstil kan karakteriseres som minimalistisk, men det er i sin allermest positive betydning, for den lette stil skaber god energi og en skøn stemning. Hovedessensen i den skandinaviske stil er, at det skal være smukt for øjet at se på, en samtidig praktisk og tidløst. Det er svært at beskrive med ét eller få ord, for det er en oplevelse, som kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Dog er der alligevel en række ting og tilbehør, som kan være gode at erhverve sig, når du skal indrette dit ægte nordiske hjem.

Essentielle elementer

Som nævnt ovenfor er det allervigtigste i din skandinaviske indretning, at du sørger for at køre din helt egen personlige stil, for det er den, der skal skinne igennem, MEN sørg for at gøre det i de rette og moderne omgivelser, så du får det bedste resultat. For at opnå dette er der nogle værktøjer, du kan tage i brug, som ikke behøver at koste alverden.

Store og farverige puder til sofaen er et must i dit nordiske hjem. De skaber hygge og varme, men er samtidig rigtig praktiske, når det er tid til hygge, film og serier om aftenen. De fås i mange varianter, og du kan både vælge nogle i ens farver, eller du kan lege lidt med dem og købe mange forskellige nuancer, så du skaber spil.
Hyggebelysning er også en nødvendighed til de tidlige mørke aftener og eftermiddage. De kan både bestå af små lamper, der står rundt omkring på hylder og reoler, søde lyskæder hængt op i vindueskarmen, eller hyggelige stearinlys i forskellige former. Danskerne er det folkefærd i verden, der bruger flest penge på stearinlys, og det kan vi godt forstå, for de giver en helt speciel stemning, som er svær at fremkalde på anden vis.

Når du indretter din nordiskinspirerede bolig, er det også vigtigt at dekorere væggene. Dette kan gøres med eksempelvis spejle, hylder eller malerier, men du kan også hænge en plakat med egne billeder op. En fotoplakat er ekstremt populære for tiden, fordi de samler alt det, man ønsker i sin indretning: æstetik og personlighed. Udvælg et tema til din fotoplakat, for eksempel jeres bryllup, barnets første år, en mindeværdig ferie, eller blot en bunke tilfældige billeder, som alle har stor betydning for dig og din familie.

Ikke alt behøver at have et praktisk formål i indretningen. For eksempel kan store og flotte gulvvaser i farvestrålende glasur placeres overalt i boligen. De kan stå for sig selv, under en trappe, i en reol, i en vindueskarm, og de behøver ikke bruges til andet end bare at stå og pynte flot. Men vil du gerne bruge dem til noget, kan de med fordel bruges til at opbevare paraplyer, blomster, grene til en lyskæde, mm.