3 gode råd ved køb af elcykel

Danske Designerlamper Går Imod Strømmen
3. august 2021
En konsol du kan have med dig overalt
9. september 2021

En elcykel har mange fordele med sig, og fungerer som et oplagt transportmiddel i flere sammenhænge. Har du dog endnu ikke den store erfaring eller kendskab til elcykler, kan det være svært at vide hvad man skal kigge efter. Nedenstående har vi derfor samlet en række råd for at hjælpe dig godt på vej.

Elcyklen adskiller sig ikke meget fra den traditionelle cykel, foruden at være udstyret med en motor som gør det nemmere og hurtigere at komme frem og tilbage. Uanset om du er på jagt efter en elcykel herre eller til damer, kan det dog være svært at figurere rundt i.

Undersøg batteriets størrelse

Størrelsen på batteriet placeret på elcykel herre eller dame, er af afgørende betydning for hvor langt du kan køre på en opladning. Jo flere watt timer batteriet har jo flere kilometer kan du køre på det, hvilket er vigtigt at have med i sine overvejelser ved køb. Er man en person som cykler langdistance, kan det i givent fald være værd at investere de ekstra penge i et større batteri og således få større glæde af sin elcykel.

Frontmotor, centermotor eller baghjulsmotor?

På en elcykel herre eller dame, skelner man oftest mellem en elcykel med frontmotor, centermotor eller baghjulsmotor. Hvor motoren er placeret, har stor betydning for hvilket behov du ønsker cyklen skal opfylde. En elcykel med frontmotor er ofte billigere, men egner sig omvendt kun til korte eller mellemlange ture. En elcykel herre eller dame med en centermotor, kan derimod klare længere distancer. Er man en person som nyder at køre i mere bakket terræn i skove eller op og ned ad bjerge, bør man i stedet overveje en elcykel med baghjulsmotor.

Tjek sikkerhedsniveauet

Ved køb af en elcykel er det vigtigt at have sikkerhedsniveauet for øje. Det anbefales så vidt muligt at man har to håndbremser og en fodbremse. På elcykel herre eller dame kan gearene sommetider være udvendige, hvorfor der kun er 2 bremser. I dette tilfælde, er det vigtigt at sikre sig at de er hydrauliske. Yderligere er det vigtigt at elcyklen lever op til de krav der stilles både hvad angår stel, fælge og eger.