2 gode grunde til at uddanne sig som tømrer

Hækle
4 fordele ved at hækle i sin fritid
22. november 2018
Biler
Læg En Strategi for Din Kørsel og Spar Penge i Benzin
6. februar 2019
Tømre

Det er ikke mange år siden, at alle unge i Danmark fik at vide, at vi har brug for flere, der tager en videregående uddannelse. Om det var lige præcis dét og de ændringer politikerne førte igennem, der førte til, at flere unge her i landet valgte at tage på gymnasiet frem for en af de mange erhvervsuddannelser, er svært at sige. Fakta er dog, at både gymnasie og videregående uddannelser har set en forholdsvis stor stigning siden da, men du viser det sig altså, at vi i stedet har brug for flere på erhvervsuddannelserne. Hvordan mon regeringen har tænkt sig at overbevise folk om, at det nu er de uddannelser, der er bedst at tage? Det kan vi ikke svare på, men vi kan da hjælpe dem lidt på vej ved at dele to gode grunde til, at man bør uddanne sig som tømrer.

Der vil altid være brug for tømrer, selv om nogle godt nok er bange for, at det er et af de jobs, der i den nærmeste fremtid bliver erstattet af robotter. Det er faktisk slet ikke tilfældet, da det er et job, hvor der er rigtig mange faktorer, der er sværere at tage højde for. Den menneskelige intuition og dømmekraft er altså nødvendig i det her håndværk, så der går formentlig rigtig mange år, før robotterne begynder at stjæle jobs fra tømrerne. Det skyldes selvfølgelig også, at man skal lave nogle bevægelser, som ikke er nemme at få en robot til, og så skal man have en masse viden om byggematerialer og en lang række andre ting.

En anden fordel ved at være tømrer er, at man kan bruge sine færdigheder, selv når man ikke er på arbejde. Du kan nemlig spare penge ved selv at reparere dit hjem – og det er bestemt også noget, dine venner og familie kan få gavn af, hvis du er en smule gavmild. Af samme grund kan du blive selvstændig og hurtigt tjene penge, da du enten kan købe en billig grund og bygge et simpelt hus fra bunden eller, hvis du har lidt flere penge at gøre med, købe et hus og sætte det i stand. Du får altså penge for din tid lige så snart, du sælger huset igen, så selv hvis ingen vil give dig et arbejde, kan du altså tjene penge helt selv. Det betyder også, at du med en lille opsparing kan blive helt selvforsynende, hvis du blot køber en smule jord, bygger et simpelt men funktionelt hus og begynder at dyrke din egen mad. Det er altså nogle helt fundamentale færdigheder, der her er tale om, som kan bruges i mange aspekter af livet og uanset hvad, du ender med at beskæftige dig med i fremtiden.